SKŁADNIKI:

  • 1 cebula
  • 1 łyżka kminku
  • 4 ząbki czosnku (przecisnąć przez praskę)
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 i ½ szklanki bulionu drobiowego
  • 3 posiekane pomidory (bez skórek)
  • 400 g czarnej fasoli (może być z puszki)
  • 1 zielona papryka
  • 1 łyżka kolendry

PRZYGOTOWANIE:

Cebulę, kminek i czosnek podsmażyć na oliwie z oliwek. Następnie dodajemy bulion, fasolę, pomidory oraz paprykę.  Doprowadzamy do wrzenia, a następnie dusimy pod przykryciem przez 10 minut.  Na końcu posypujemy kolendrą.

Można udekorować skruszonymi chipsami tortilla, ale nie jest to konieczne.

100 g zupy to 245 kcal, zawiera: 10 g białka, 34 g węglowodanów oraz 11 g tłuszczu. 

 

                Smacznego!